Založ si blog

Mestské zastupiteľstvo alebo Cirkus Petržalka

Cirkus „Miestne zastupiteľstvo Petržalka“ si za posledné mesiace získal množstvo nových divákov a tí skalní sa tiež nestačia čudovať.

Zasadnutie miestneho zastupiteľstva zo dňa 25.6.2019 prekypovalo espritom viac než inokedy vzhľadom na to, že okrem stabilnej témy ne/kosenia sa poslanci venovali aj schvaľovaniu návrhov dvoch všeobecne záväzných nariadení venovaných téme materských škôl a mimopetržalských detí.

Diskusiu okolo témy zvýhodňovania petržalských detí pri prijímaní do materských škôl živí vedenie mestskej časti dlhodobo a veľmi nešťastne – prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Žijeme v rýchlej dobe a sociálne siete sú skvelou pomôckou, ako rozšíriť správy medzi veľké množstvo ľudí. Jeho nástrahou je však to, že informácie sa k publiku dostanú len čiastkové a neúplné, divák si tak vytvára názor na základe troch subjektívnych viet.

Facebook sledujú však aj ľudia, ktorí sú vzdelaní v oblasti práva a zákonov a práve takí Petržalčania spísali pripomienky k návrhom vyššie spomínaných VZN, ktoré podporilo podpisom vyše 860 ľudí. (Napriek tomu, že pán starosta sa na zastupiteľstve tváril, že o pripomienkach a podpisoch nevie, čím samozrejme zavádza a klame, sľúbil, že všetkým 860 podpísaným zatelefonuje – zrejme teda disponuje telefónnymi číslami všetkých Petržalčanov.)

Poslankyňa Bočkayová: Neviem prečo by ma mali zaujímať ostatní ľudia

Pani poslankyňa sa do diskusie k návrhom VZN zapojila s veľkým nasadením, a preto jej s veľkým nasadením odpovedám. Pani poslankyňa, ostatní ľudia by Vás mali zaujímať preto, lebo ste poslankyňou miestneho zastupiteľstva a pracujete pre ľudí. Nielen pre tých 5 nespokojných mamičiek z pieskoviska, ale pre všetkých občanov. Mali by ste byť príkladom nielen pre svoje 6-ročné dieťa, ktoré navštevovalo (podľa Vašich slov) materskú školu v mestskej časti Devínska Nová Ves, ale aj pre bežných ľudí, ktorých stretávate na ulici. Pre mňa ste príkladom odstrašujúcim.

Inžinier Magister Cmorej: Mimopetržalskí rodičia majú možnosť prehlásiť si pobyt do Petržalky, kľudne aj na adresu úradu

Pán Cmorej, Vy ste skutočne génius! Okrem dvoch titulov pred menom o tom svedčia aj Vaše vyjadrenia z miestneho zastupiteľstva zo dňa 25.6.2019 k návrhom Všeobecne záväzného nariadenia o určení výšky príspevku a spôsobe jeho platby na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach. Pokiaľ odporúčate mimopetržalským rodičom, aby predišli plateniu poplatku tým, že si prehlásia pobyt do Petržalky (podľa Vašich slov aj na adresu úradu mestskej časti), tak skutočne nerozumiem, aký je zámer a zmysel celého „VZN cirkusového čísla“. Ak sa všetci mimopetržalskí rodičia prehlásia do mestskej časti, problém s nedostatkom kapacít v materských školách to určite vyrieši. Rovnako, ako ho vyrieši poplatok 100 eur pre mimopetržalské deti. Viac takých inžinierov sociálnych vied ako Vy, hip-hip-hurá!

Ľudia v prednom rade

Ku koloritu mestských zastupiteľstiev patrí aj pán prednosta, ktorý pravidelne prispieva do diskusií – žiaľ častokrát aj z dôvodu, že zabudne vypnúť mikrofón a rovnako tak aj dve vicestarostky, ktoré zvyknú počas zastupiteľstva praktikovať tvárovú gymnastiku. Tú praktikovali pri pozeraní priameho prenosu zo zasadnutia aj mnohí občania, pretože pôvodné návrhy VZN neostali kameň na kameni a oveľa smutnejšie je, že sa to dialo LIVE. Zjednávanie na centrálnom trhovisku je oproti zastupiteľstvu šuviks.

Rozdeľuj a panuj…

Výsledkom celého cirkusového predstavenia sú rozhnevaní a rozdelení obyvatelia v Petržalke. Rodičia, ktorí sa pri návrhoch VZN uspokojili s ich odôvodnením z Facebook-u a v prvom momente boli pripravení odmeniť prijatie návrhov zúrivým potleskom sa hnevajú, pretože namiesto prapôvodne navrhovaných 300 eur pre všetky deti (s možnosťou odpustenia 270 eur petržalským rodákom) prešiel pozmeňovací návrh, podľa ktorého budú platiť iba nepetržalskí rodičia a to v sume 100 eur. Rodičia, ktorí sa už pri prvých návrhoch VZN chytali za hlavy sa chytajú za hlavu aj ďalej. Bravó!

Už teraz som v napätí, čo prinesie ďalšie zasadnutie miestneho zastupiteľstva v Petržalke. Tento článok berte, ako pozvánku na jeho sledovanie a tiež na sledovanie postupov poslancov a vedenia mestskej časti Petržalka v riešení vecí verejných.

Premiér z lazov

24.09.2020

Juraj Hipš, učiteľ filozofie a estetiky, ktorý má od „estetična“ na míle ďaleko, je živým dôkazom toho, že dnes môže byť ktokoľvek čímkoľvek. Ako mladý revolucionár a aktivista sa odsťahoval na lazy, kde sa z neho stal dokonca „sociálny inovátor“. Áno, je to možné aj keď žijete na lazoch, mimo society. Keďže aj na lazoch je potrebné nájsť spôsob [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 5592x
Priemerná čítanosť článkov: 2796x

Autor blogu

Kategórie